Onze waarden

Thee en infusies
handgemaakt in Frankrijk.

FBKT is een familiebedrijf en een van de weinige thee- en infusiefabrieken in Frankrijk. Onze kantoren en productiefaciliteit bevinden zich in de Loire.

Onze kleine KMO stelt 20 mensen voltijds tewerk (waarvan bijna de helft in het dorp woont), zodat we al onze activiteiten in eigen handen hebben: aankoop van grondstoffen en planten, aanplant, recepten creëren, mengen, verkoop/ADV, communicatie, kwaliteit, enz.

We maken ons eigen assortiment theeën in individuele PLA-piramides (maïszetmeel zonder bioplastics of suikerbiet/riet, 100% biologisch afbreekbaar in 5 weken en composteerbaar).

Al onze producten worden door het team met de hand in elkaar gezet, inclusief de theedozen in ons bistroassortiment (samengesteld in het atelier, dozen met de hand in elkaar gezet en gevuld) en onze adventskalenders.

We hebben er ook voor gekozen om alleen te werken met onafhankelijke detailhandelaren en de Premium horeca, en om rigoureus selectief te zijn met betrekking tot al onze commerciële partners (leveranciers, wederverkopers, enz.), zodat we vrij kunnen blijven om creatieve ambachtslieden te zijn en de kwaliteit van onze producten en diensten te behouden.

Natuurlijke thee van topkwaliteit

De 300 theeën en infusies (waarvan vele biologisch gecertificeerd door Ecocert) zijn gemaakt van ingrediënten die zorgvuldig zijn geselecteerd vanwege hun smaak en gezondheidsvoordelen.

Recepten voor thee maken

Ons team van levensgenieters laat zich leiden door de genoegens van de zintuigen, gastronomische hoogstandjes en de zoektocht naar een evenwicht in de mond dat de fijnste gastronomische gerechten waardig is.

Onze kruidenthee en theerecepten worden ontworpen met een creatieve geest en met de hand samengesteld in ons atelier. Om een nieuw recept te creëren of een originele thee te selecteren, komen we allemaal samen, met onze verschillende persoonlijkheden, rond de tafel om te proeven, na te denken en ideeën uit te wisselen…

De melanges worden bestudeerd op hun visuele aantrekkingskracht, het evenwicht van hun smaken en aroma’s, de kleur van de likeur zodat je drankje harmonieus inwerkt op al je zintuigen.

We kunnen tientallen proeven doen om de perfecte match te vinden!

Biologische thee
en een ecologisch verantwoord merk.

Sinds 2018 hebben we een groot aantal vanonze theeën en infusies laten certificeren, en bovenal maken we dagelijks de keuze om onze grondstoffen bijna uitsluitend biologisch in te kopen.

Onze biologische theeën en kruidentheeën zijn gecertificeerd door Ecocert FR-BIO-01 en voldoen dus aan verordening 84/2007 betreffende de productie en verwerking van producten uit de biologische landbouw, die garandeert dat de grondstoffen die in onze recepten worden gebruikt (theeën, planten, fruit, kruiden…) zonder pesticiden of chemische meststoffen worden geteeld.

De keuze om biologisch te werken maakt deel uit van een algemene eco-verantwoorde aanpak om afval en de impact van onze commerciële activiteit op het milieu te beperken.