Zet je eigen delicatessenzaak of theewinkel op met FBKT!

Inhoud

Wat als je er als onafhankelijke verkoper voor zou kiezen om je assortiment theeën en infusies toe te vertrouwen aan een klein familiebedrijf, een Franse blender en producent die zich inzet voor het milieu?

Kies voor vakmanschap, made in France en familiebedrijven

Kleine bedrijven staan vandaag voor grote uitdagingen: stijgende grondstofprijzen, opeenvolgende crisissen, inflatie die het consumentenbudget aantast, veranderende consumptiegewoonten, het alomtegenwoordige telewerken, vooral in steden…

Nu meer dan ooit moeten onafhankelijke winkeliers sterke keuzes maken op het gebied van producten en leveranciers om een assortiment aan te bieden dat sociale en milieuwaarden weerspiegelt.

Lokale topdetaillisten slagen erin zich te onderscheiden, nu en in de toekomst, door afstand te nemen van industriële producten en de grote, bekende merken die al ‘oververspreid’ zijn, en zich in plaats daarvan te richten op ambachtslieden, kleine producenten, familiebedrijven en alternatieven voor een betere manier van consumeren…

Rechtstreeks werken met familiebedrijven die zelf rechtstreeks samenwerken met producenten (en/of hun eigen producten produceren) is ook de beste manier om comfortabele marges te garanderen, zodat banen behouden kunnen blijven.

La Fabrikathé, ambachtelijke blender en producent van thee en infusies

Sinds 2016 creëert en assembleert ons kleine familiebedrijf zijn 100% natuurlijke gastronomische thee- en infusierecepten met de hand in zijn atelier in de Loire.

We zijn er trots op een van de weinige artisanale theemengers in Frankrijk te zijn & uitsluitend met onafhankelijke handelaars te werken! Al onze grondstoffen worden biologisch ingekocht (voor 98%) en met het kortst mogelijke economische circuit (maximaal 1 tussenpersoon, in bepaalde invoerzones, om de traceerbaarheid, labo-analyses, biologische invoer in goede en behoorlijke vorm… te garanderen).

binary comment

Naast het promoten van ‘handgemaakt in Frankrijk’, wilden we ons meer inzetten voor de planeet door onze eigen plantage te starten met een wereldwijd landbouwproject:

  • De aanplant van theestruiken, de eerste in de regio Auvergne-Rhône-Alpes, met als doel onze eigen zaden te kweken om te acclimatiseren aan ons terroir en 10.000 planten te planten (we pretenderen natuurlijk niet te kunnen zonder onze theeproducenten in China, Japan en India, met hun specifieke terroirs en voorouderlijke knowhow).
  • De aanplant van biologische aromatische en geneeskrachtige planten, specerijen en fruitbomen om 20% van onze grondstoffenbehoefte voor de eigen productie te internaliseren.
  • Het drogen, verwerken en snijden van deze zelfde aromatische planten voor gebruik in onze melanges.
  • Een biologische moestuin die al groenten levert voor de gezinnen van het personeel!
  • Bijenkorven om de planten te bestuiven en onze eigen honing te produceren.
  • Een ecotoerismeproject dat in 2023 van start gaat met als doel mensen opnieuw vertrouwd te maken met de kennis van aromatische en geneeskrachtige planten en ons landelijke gebied meer bekendheid te geven.
DJI 0359 light

Ondersteuning bij het opzetten van je eigen delicatessenzaak of theewinkel

“We wilden werken met een lokale vakman, dus wendden we ons natuurlijk tot FBKT. Het behoud van onze onafhankelijkheid was voor ons essentieel en deze samenwerking maakte dat mogelijk. De samenwerking met Julien en zijn team is een groot succes wat betreft reactiesnelheid, productkwaliteit en de creatie van nieuwe recepten zoals de Vichy pastille kruidenthee “.

Clothilde, manager van de l’Art Teasane winkel in Vichy

Thee- en koffiewinkels, wijnhandelaars, delicatessenwinkels, conceptstores… 180 onafhankelijke detailhandelspartners vertrouwen ons nu hun assortiment theeën en infusies toe. Ze zijn niet onderworpen aan franchises of verplichtingen met betrekking tot ons merk. We garanderen hen exclusiviteit in hun handelsgebied (op voorwaarde natuurlijk dat ze goed vertegenwoordigd zijn!). En je loopt niet het risico dat je onze theeën in je plaatselijke supermarkt vindt: wij werken niet samen met supermarkten!

We zijn niet alleen leveranciers of groothandelaars: we ondersteunen onze klanten bij het creëren van hun assortiment, bij het lanceren van hun project… Al onze op maat gemaakte opstellingen gaan gepaard met een verplichte gratis opleiding bij ons!

Bij FBKT zijn er geen buitendienstmedewerkers of agenten die het hele land doorkruisen om u elk jaar extra producten te verkopen.

We hebben gekozen voor een organisatie rond een hechte klant/ADV/communicatieafdeling die in staat is om een duurzame, persoonlijke band met u op te bouwen. Door u mee te nemen voor opleidingen, door de deuren van onze werkplaats en onze plantage voor u te openen, creëren we een echte hechte relatie.

“Toen ik iets meer dan een jaar geleden besloot om mijn winkel te openen, was ik op zoek naar een theeleverancier en na al mijn onderzoek viel mijn keuze op La Fabrikathé, en na 1 jaar terugblikken kan ik bevestigen dat mijn keuze de juiste was. De thee is duidelijk de beste die ik ooit geproefd heb, mijn klanten zijn er dolblij mee en er is een enorme variëteit om uit te kiezen. Hierdoor heb ik de loyaliteit van veel van mijn klanten kunnen winnen. Mijn goederen worden altijd heel snel geleverd. De verkoopafdeling is efficiënt. En het verkooppersoneel heeft een luisterend oor. Metandere woorden, als je wilt werken met een bedrijf dat geraffineerde producten aanbiedt, zou ik FBKT zonder aarzelen aanbevelen.

Tania, manager van de PIERRE DE LUNE boetiek in Sarralbe.

Heb je een bedrijfsproject? Ga je een delicatessenzaak openen? Een theewinkel?

BEL ONS op 04 28 72 00 90 of CONTACTEER ONS HIER!

Deel dit artikel

Deze artikelen zouden je moeten interesseren...