Eerste groenten en de komst van de droger!

Inhoud

Courgettes, tomaten, komkommers en andere slasoorten laten hun gezicht zien in de biologische moestuin voor FBKT personeel, terwijl aromatische planten aan het acclimatiseren zijn en de theestruiken hun eerste knoppen laten zien: het seizoen ziet er veelbelovend uit op de FBKT plantage… zeker nu de droger deze week arriveert!

Binnenkort samengestelde salades op ons bord!

De biologische moestuin is opgezet om het personeel van het bedrijf te voorzien van manden met seizoensgroenten. Dit is geen gedeeld tuinproject (waar iedereen bijvoorbeeld het vruchtgebruik van een klein stukje grond zou kunnen hebben), maar een moestuin die volledig wordt beheerd door onze plantagebeheerder en haar partner, met de gewassen die bedoeld zijn om de werknemers van het bedrijf en hun gezinnen te voeden.

De oogst belooft vruchtbaar te zijn, ondanks het grillige weer. We zullen dus allemaal de vruchten, of beter gezegd de groenten, van dit experiment kunnen plukken (en vooral proeven)…

potager bio fbkt 2021 1

Camelia sinensis gedijt goed in de Loire

De aromatische planten beginnen zich ook thuis te voelen. Verbena, munt, tijm… doen het vrij goed in het acclimatisatieperceel.

aromates bio fbkt 2021 1

De theestruiken hebben hun eerste knoppen laten groeien, wat bewijst dat ze goed acclimatiseren aan ons terroir. Om ze door het hete weer te helpen (als dat ooit komt!), heeft Alain gras tussen de rijen geplant. Gras wordt veel gebruikt in bijvoorbeeld de wijnbouw en bestaat uit het planten van een vegetatietapijt tussen de rijen wijnstokken om de grond koel en vochtig te houden.

theiers fabrikathe bd

Aankomst en installatie van de droger

Het land, de mensen en de technologie zijn behoorlijk goed op elkaar afgestemd, omdat de droger net is gearriveerd.

livraison secheur 2021

(en als we zeggen “net aangekomen”… hij zat nog in de vrachtwagen!)

We hebben dus de hele maand juli om het te installeren, zodat het klaar is voor de eerste oogsten in augustus.

Het project FBKT LA PLANTATION wordt medegefinancierd door de EUROPESE UNIE als onderdeel van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO) en door het MINISTERIE VAN LANDBOUW EN VOEDSEL als onderdeel van het FRANCE RELANCE plan:

feader france relance
Deel dit artikel

Deze artikelen zouden je moeten interesseren...