Streven naar nul afval: FBKT, een ecologisch verantwoord merk!

Inhoud

Het FBKT-team is er trots op het traditionele vakmanschap te verdedigen en zet zich in voor duurzame ontwikkeling door elke dag te werken aan het minimaliseren van de impact van zijn activiteiten op de planeet.

Door een echt beleid van hergebruik en recyclage kunnen wij onze kosten optimaliseren en u een kwaliteitsproduct garanderen tegen de beste prijs.

Onze benadering van duurzaam grondstoffenbeheer

De werkplaats en kantoren van FBKT, gelegen in Renaison, in het hart van de kust van Roanne, zijn gevestigd in een gerenoveerd BBC-gebouw dat is uitgerust met een systeem voor het recyclen van warme lucht in het plafond, verwarming met pelletkachels, ecologische verf, FSC-hout…

Wij werken uitsluitend met digitale documenten om printen en het gebruik van papier te beperken.

Bij FBKT worden schoonmaak en onderhoud uitgevoerd met milieuvriendelijke schoonmaakproducten.

De infusettes in ons bistroassortiment zijn van katoenen mousseline, lokaal gemaakt in de Loire.

We werken samen met onze leveranciers om milieuvriendelijke, gerecyclede en recyclebare materialen te gebruiken voor de verpakking en het transport van onze grondstoffen.

En om afval te beperken

Onze koffiemachine (die we ook tussen twee thees door drinken) gebruikt losse koffiebonen, zonder verpakking.

We gebruiken geen wegwerpservies: je zult geen kopjes, roerstaafjes of plastic bekers aantreffen… In onze kantoren en tijdens onze trainingen.

Het thee- en plantenafval dat ontstaat bij de productie van onze melanges wordt hergebruikt in compost en we proberen al ons herbruikbare afval te recyclen : papier, plastic, metaal, enz.

We hergebruiken al onze kartonnen verpakkingen: ze worden hergebruikt zoals ze zijn voor onze verzendingen of geplet om te worden omgezet in stuwstofdeeltjes.

Ons doel voor de toekomst: nul afval!

Dankzij hergebruik en onze terugwinningsaanpak hopen we er op middellange termijn in te slagen nul afval te produceren, al dan niet recyclebaar. Ons team blijft zich elke dag inzetten en nauw samenwerken met onze leveranciers om dit doel te bereiken.

We zijn bijvoorbeeld van plan om een systeem van retourdozen op te zetten die direct kunnen worden bijgevuld met onze losse thee in de Renaison winkel, of om recyclebare papieren verpakkingen aan te bieden voor onze 1 kg zakken.

Er zijn genoeg voorbeelden om te volgen!

Deel dit artikel

Deze artikelen zouden je moeten interesseren...